4-6 port
1 gul lök
½ röd chili
300 g rotselleri
300 g kålrot
3 morötter
2 palsternackor
2 msk riven eller hackad ingefära
1½ tsk curry
1 tsk spiskummin
400 g krossade tomater
5 dl vatten
2 tärningar grönsaksbuljong
1 frp kokta röda linser (380 g)
1 frp kokta kidneybönor (380 g)
Skala och tärna alla rotfrukter. Skala och hacka löken. Kärna ur och finhacka chilin.
Fräs lök, chili, ingefära. curry och spiskummin i 2 msk smör. Tillsätt tomater, vatten, buljong och rotfrukterna. Låt koka 20-30 minuter under lock, tills rotfrukterna mjuknat lite. Känn efter med sticka.
Spola av bönor och linser och tillsätt dem, låt koka 3 minuter till. Krydda med 1 tsk salt och nymalen peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar