När man kokar pasta på det här sättet får man räkna med ungefär dubbla tillagningstiden jämfört med vad som står på paketet.
4 port
1 stor hel kyckling
salt, peppar
1 gul lök
olivolja
1 burk hela tomater
ca 2 dl vatten
1 kanelstång
2 lagerblad
1 tsk salvia
1 tsk oregano
3 dl orzo eller risonipasta
Dela kycklingen i 4 bitar. Bryn dem i olja och salta och peppra. Lägg över i en gryta tillsammans med burktomaterna, vatten, kanelstång, lagerblad, salvia och oregano. Koka upp. Finhacka löken och fräs den glansig i lite olivolja och tillsätt även den till grytan. Låt sedan kycklingen stå och sjuda i 45 min.
Plocka upp kycklingdelarna på ett fat och lägg i pastan. Låt koka 10 min, rör om då och då så att det inte fastnar i botten. Späd ev med lite vatten så att det inte kokar torrt. Lägg tillbaka kycklingen och låt småkoka i 10 min till, eller tills pastan känns klar. Rör om emellanåt, späd ev med mer vatten.
Servera youvetsin med en god sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar