4 port
1 rödlök
1 pkt kokta gröna linser (380 g)
400 g lammfärs
1+1 msk kalvfond
2 msk vatten
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
½+1 msk garam masala
2 burkar körsbärstomater
70 g färsk spenat
3 dl basmatiris
Skala och hacka löken. Skölj av linserna i ett durkslag och mosa 1 dl av dem med en gaffel.
Blanda färs med 1 msk kalvfond, vatten, mosade linser, salt, peppar och ½ msk garam masala. Gör små bollar av färsen och lägg på en blöt skärbräda.
Stek köttbollarna tills de fått lite färg runtom, tillsätt sedan löken och låt fräsa med 2-3 min. Krydda med 1 msk garam masala och stek ytterligare 1 min. Tillsätt tomaterna och 1 msk kalvfond och rör om, låt sedan puttra under lock ca 10 min.
Rör till sist ner linser och spenat, servera med kokt basmatiris.
Kolhydrater 62 g / Protein 29 g / Fett 17 g varav mättat 6,5 g
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar