4 port
300 g lax
300 g torsk/kolja/sej/gös
1 gul lök
1 fänkål
1 morot
1 röd paprika
2 tomater
1 msk smör
1 tsk curry
½ pkt saffran
½ krm cayennepeppar
½ grönsaksbuljongtärning
2 dl vitt vin
2 dl vatten
1 dl creme fraiche
salt
lite dill och persilja
Skala och hacka löken. Strimla fänkål, morot och paprika grovt. Skålla och skala tomaterna, tärna dem sedan i lite större bitar. Ta bort kärnorna.
Fräs lök, morot och fänkål i smör 3-4 minuter på medelvärme. Tillsätt paprika och tomater samt curry, saffran och en aning cayennepeppar. fräs ytterligare 3-4 minuter under omrörning.
Häll på vin och vatten, smula i buljongtärningen. Koka upp och låt sjuda ca 5 min. Skär fisken i tärningar så länge.
Rör ner creme fraiche och salta litegrann. Tillsätt fisken. Låt sjuda ytterligare ca 5 min, eller tills fisken är färdig. Strö på dill och persilja.
Servera grytan med kokt potatis eller bara ett gott bröd, till exempel levainbrödet nedan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar