Jag bjuder också på mitt bästa tips för riktigt, riktigt goda potatisklyftor! "Hemligheten" är bakplåtspapper, lagom mängd olja och självklart en god potatissort. Helst ska ugnstemperaturen vara 225-250 grader när man gör potatisklyftorna men jag kompromissade lite med temperaturen den här gången för det känns inte kul att helsteka kött i så hög temperatur.
Fylld kalkonfilé med mozzarella och basilika
2-3 port
1 kalkonfilé (ca 400 g)
½ mozzarellaost (ca 60 g)
basilika ca 15-20 blad
salt, svartpeppar
steksnöre
4-5 stora potatisar, gärna King Edward
½ msk olivolja
Sätt ugnen på 200 grader. Skala eller tvätta potatisen och dela varje potatis i 6 klyftor. Lägg ett bakplåtspapper i en form eller på en plåt. Lägg potatisen på bakplåtspappret, ringla över oljan, blanda runt och sprid ut potatisklyftorna (de blir inte krispiga om de ligger i en hög). Ställ in potatisen i ugnen 10 min före kalkonen sätts in, det tar ca 30 min tills den får fin färg och är klar.
Skär ett ordentligt snitt i kalkonfilén. Salta och peppra lite inuti skåran. Skiva mozzarellan tunt och fyll skåran med ost och basilikablad. Använd ett steksnöre för att binda ihop filén. Bryn den sedan runt om i smör och salta och peppra lite till. Lägg över filén i en ugnsfast form. Stek klart i ugnen bredvid potatisen ca 20 min. Kontrollera gärna med termometer att innertemperaturen är 70 grader. (Jag råkade få min till 80 grader och då hade den stått inne 25-30 min men det blev ändå saftigt.)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar