Till fisken åt vi råris, det passade bättre än vanligt ris tyckte jag. Om man är potatismänniska fungerar det säkert minst lika bra, gärna pressad.
2 port
350 g färsk fisk, tex torsk eller kolja
½ liten purjolök
2 tsk smör
2,5 dl vatten
½ fiskbuljongtärning
½ dl grädde
färsk pepparrot
½ pkt sockerärtor
2 citronklyftor
lite salt och svartpeppar
Skiva purjolöken tunt. Fräs den i smör i en traktör- eller stekpanna. Slå på vatten, grädde och smula ner buljongtärningen. Låt sjuda ett par minuter.
Skär fisken i små kuber och dela eventuellt sockerärtorna. Lägg först fisken i buljongen, sedan sockerärtorna. Låt sjuda försiktigt i knappt 5 min, tills fisken är färdig. Salta och peppra litegrann.
Riv över pepparrot efter smak och servera med ris, citronklyfta och extra riven pepparrot för den som önskar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar