10-12 bitar
Botten:
200 g kavring
75 g smör
Fyllning:
200 g kallrökt lax
4 gelatinblad
250 g kesella 10%
3 dl turkisk yoghurt
100 g löjrom, sikrom eller stenbitsrom
2-3 msk finriven pepparrot
½ tsk salt
lite vitpeppar
Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Dela kavringen i bitar och dela den till smulor i en matberedare. Smält smöret och blanda med brödsmulorna.
Tryck fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, 24 cm diameter. Fördela smulorna på botten och tryck till lite.
Tärna laxen smått och blanda den med kesella, yoghurt och rom. Ha i riven pepparrot (jag tog 3 msk, blev ändå väldigt milt), salt och peppar.
Ta upp de 4 gelatinbladen och smält dem på väldigt svag värme i kastrull eller mikrovågsugn. Blanda ner en del av kesellasmeten i gelatinet. Rör sedan ner detta i resten av kesellasmeten. Häll fyllningen i formen och plana till ytan.
Ställ kallt fram till servering. Garnera med dill eller persilja (eller både och!).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar