lördag 9 oktober 2010

Dinkelfrallor med rostat solrosfrö

Är mitt uppe i flytt och har inte riktigt kommit i ordning med dator och bredband! Men bakat och lagat mat har jag hunnit med en del så det kommer fyllas på med lite recept här. Det här brödet bakades lite på känn med gott resultat!
Dikelfrallor med rostat solrosfrö
ca 20 frallor

25 g jäst
5 dl ljummet vatten
1 riven morot
2 tsk salt
½ dl rapsolja
1 msk brödsirap
1,5 dl solrosfrön
drygt 1 liter siktat dinkelmjöl (mätte inte)

Rosta solrosfröna i en torr stekpanna på hög värme tills det börjar knäppa. Låt svalna. (Eller köp rostade frön!) Smula jästen i en bunke och tillsätt fingervarmt vatten. Rör tills jästen löser sig och riv ner en morot. Tillsätt salt, olja och sirap. Arbeta in mjölet men ta inte för mycket, degen ska vara lite kladdig. Knåda ca 15 min i maskin. Täck med lite mjöl och låt jäsa under duk ca 40 min.

Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i mindre bitar. Forma små runda frallor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under duk ca 30 min. Sätt ugnen på 200 grader.

Grädda frallorna i mitten av ugnen ca 15 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar