lördag 23 oktober 2010

Gulasch med köttfärs

En mycket god och värmande gulaschsoppa som dessutom går ganska snabbt att göra.
Gulaschsoppa med köttfärs
5 port

400 g köttfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 tsk hel kummin
3 msk paprikapulver
2 msk rapsolja
400 g potatis
1 morot
150 g vitkål
1 röd paprika
500 g passerade tomater
3 msk tomatpuré
1 liter vatten
3 köttbuljongtärningar
1 lagerblad
1 tsk socker
salt
lite chilipulver

Hacka lök och vitlök. Fräs dem tillsammans med köttfärsen i en stor kastrull eller gryta. Skär potatis och morot i små tärningar. Strimla vitkålen och skär paprikan i mindre bitar. Tillsätt grönsaker, tomat, vatten, buljong, lagerblad och socker. Låt koka 15-20 min eller tills grönsakerna är mjuka. Smaka av med salt och chilipulver på slutet.

Servera soppan med ett gott bröd.

Energi 300 kcal (K 34% / P 28% / F 38%)
Kolhydrater 25 g / Protein 21g / Fett 13 g varav mättat 3,5 g

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar