Jag försökte göra en av favoriterna från grekland härom veckan och blev nöjd med resultatet. Passade på att ta en bild och skriva ner receptet!Briam
4 port
7 potatisar (ca 600 g)
1 stor aubergine (ca 500 g)
1 zucchini (ca 300 g)
1-2 grön paprika
3-4 tomater
3 vitlöksklyftor
½ dl olivolja
½ dl tomatpuré
1 dl vatten
salt
Skala potatisen. Dela potatisen och grönsakerna i bitar. Skiva tomater och vitlöksklyftor. Varva allt i en ugnsform. Salta och ringla över olivoljan. Rör ut tomatpurén i vatten och häll över grönsakerna. Baka i ugnen i 175 grader (130 grader varmluft) i en timme.
Det blir bara godare ju längre det får stå i ugnen men huvudsaken är att potatisen hinner mjukna. Rör gärna om några gånger under tiden och späd med lite mer vatten om det ser torrt ut.
Servera briam med kött, fisk eller som ensamrätt med ett gott bröd.
Energi 280 kcal (K 53% / P 9% / F 38%)
Kolhydrater 37 g / Protein 6 g / Fett 12 g varav mättat 1,7 g
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar