tisdag 2 november 2010

Biffar med zucchini och fetaost

Goda och lite vardagslyxiga biffar med fetaost i. Den enkla tomatsåsen är min favorit, prova gärna den!
Biffar med zucchini och fetaost
4 port

1 ägg
1 msk kinesisk soja
½ dl havregryn
1 dl mellanmjölk
1 gul lök
1 ½ dl grovriven zucchini
100 g fetaost
400 g nötfärs
½ tsk salt
1 krm vitpeppar
2 msk olivolja till stekning

Blanda ägg, soja, havregryn och mjölk. Låt svälla medan löken hackas, zucchinin rivs och fetaosten delas i små bitar. Krama ur vätskan i zucchinin och lägg den tillsammans med lök och fetaost i mjölkblandningen. Blanda därefter i köttfärs och kryddor och rör tills smeten blir jämn. Forma biffar och stek i olivolja. Biffarna kan bli lite lösa, så var försiktig när de vänds.

Tomatsås med basilika
4 port

½ gul lök
2 vitlöksklyftor
1 tsk olivolja
3 dl passerade tomater
1 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 krm salt + ½ krm svartpeppar
½ tsk strösocker
½ kruka basilika
Hacka lök och vitlök. Fräs en stund i olivoljan och tillsätt sedan resten av ingredienserna. Låt koka upp och mixa såsen slät.

Servera biffarna med såsen och någon god pastasort!

Näringsvärde för biffarna:
Energi 325 kcal (K 9% / P 36% / F 55%)
Kolhydrater 7 g / Protein 29 g / Fett 20 g varav mättat 9 g

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar