Den här varianten på bulgur blev både god och färgglad! Jag väljer helst grov bulgur för jag tycker den blir saftigare. Kryddningen på biffarna passar också bra till köttfärs. Ibland har jag lite hackad lök i också men det gick lika bra utan.
Lammfärsbiffar
4 port
500 g lammfärs
1 ägg
1 vitlöksklyfta
1 msk vetemjöl
1 msk tomatpuré
2 tsk spiskummin
1 tsk kanel
½ tsk chilipulver
2 msk hackad persilja
1-2 msk olivolja till stekning
Blanda färsen med ägg, mjöl, pressad eller hackad vitlök och kryddor. Låt gärna stå minst en halvtimme före stekning. Forma biffar och stek dem i omgångar i olivolja.
Tomatbulgur med zucchini
4 port
1 liten zucchini
2 tsk olivolja
3 dl bulgur
5,5-6 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
ca 50 g tomatpuré
ev lite salt
Skiva zucchinin tunt och dela skivorna på hälften. Fräs zucchinin mjuk i oljan i en kastrull. Tillsätt bulgur, tomatpuré, vatten och buljongtärning. Låt koka enligt anvisningarna på paketet.
Blanda gärna i lite färsk hackad tomat i bulgurn. Servera med biffarna och valfria grönsaker.
Energi 500 kcal (K 35% / P 27% / F 38%)
Kolhydrater 44 g / Protein 34 g / Fett 20 g varav mättat 8,7 g
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar