torsdag 18 november 2010

Kikärtor i tomatsås med stekta grönsaker

Vi har börjat försöka äta vegetariskt en dag i veckan. Fantasin är ganska begränsad på det området, men jag hoppas hitta lite kul saker som man kan testa. Den här rätten var vi överens om att vi kommer göra flera gånger i alla fall, riktigt enkelt men ändå gott och mättande!
Kikärtor i tomatsås med stekta grönsaker
3 port

1 tetra kikärtor (230 g)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
500 g passerade tomater
1-2 msk vitt vin
½ tsk socker
½ grönsaksbuljongtärning
1 tsk timjan
salt, peppar

½ aubergine
½ zucchini
8 champinjoner
1 msk olivolja
salt

Skala och hacka löken och vitlöken. Fräs den lätt i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna till såsen och låt puttra ca 15 min.

Dela grönsaker och svamp i mindre bitar och stek i olivolja på låg/medel värme tills de mjuknar ordentligt, gärna under samma tid som såsen puttrar.

Servera med buljongkokt bulgur.

1 kommentar:

  1. Jag åt också någon sorts kikärts sås till middag idag! :D

    SvaraRadera