fredag 26 november 2010

Fläskfilé med kantarellpasta

Bjöd till fars dags-middag härom veckan. Det blev en god pasta med inspiration från Allt om Mat. Det var så gott att vi gjorde repris idag till fredagmiddagen!
Serranolindad fläskfilé med kantarellpasta
4 port

600 g fläskfilé
4 skivor serrano eller parmaskinka
smör
salt, peppar

kantareller
smör
1 vitlöksklyfta
salt
500 g färsk pasta
150 g sockerärter
2,5 dl av kokvattnet
1 dl creme fraiche
peppar

Putsa fläskfilén och dela den i fyra bitar. Bryn dem i smör, krydda med salt och peppar och linda in dem med varsin skinkskiva. Lägg bitarna i en form och stek färdigt mitt i ugnen på 200 grader i 15-20 min.

Fräs rikligt med kantareller i en stekpanna med smör. Pressa över en vitlöksklyfta och krydda med salt. Koka pastan i lättsaltat vatten. Låt sockerärterna koka med den sista minuten. Spara 2,5 dl av kokvattnet när pastan hälls av!

Koka upp kokvattnet och creme fraiche. Krydda med lite peppar. Vänd ner pasta, sockerärter och kantareller. Låt det hela bli ordentligt varmt och servera tillsammans med den skinklindade fläskfilén.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar