Saffran och fisk tycker jag är så gott tillsammans. Här är en enkel, god och nyttig rätt.
Lax med saffransrisotto2 port
½ gul lök
olivolja
lite saffran
2 dl avorioris
4-5 dl hönsbuljong
½ citron
100 g frysta gröna ärter
100 g frysta broccolibuketter
Finhacka löken och fräs den lätt i olivoljan. Tillsätt saffran och ris. Häll på ca 2 dl av hönsbuljongen och späd efter hand med mer. Låt aldrig riset koka torrt. Rör om då och då och koka totalt ca 20 min. När det är 4-5 minuter kvar, tillsätt de frysta grönsakerna så att de hinner bli genomvarma tills riset är klart. Pressa också i citronsaft efter smak. Avsluta med lite peppar.
Stek 300 g lax skuren i kuber i lite smör, salta och peppra och servera till risotton.
½ gul lök
olivolja
lite saffran
2 dl avorioris
4-5 dl hönsbuljong
½ citron
100 g frysta gröna ärter
100 g frysta broccolibuketter
Finhacka löken och fräs den lätt i olivoljan. Tillsätt saffran och ris. Häll på ca 2 dl av hönsbuljongen och späd efter hand med mer. Låt aldrig riset koka torrt. Rör om då och då och koka totalt ca 20 min. När det är 4-5 minuter kvar, tillsätt de frysta grönsakerna så att de hinner bli genomvarma tills riset är klart. Pressa också i citronsaft efter smak. Avsluta med lite peppar.
Stek 300 g lax skuren i kuber i lite smör, salta och peppra och servera till risotton.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar