4 port
600 g kycklingfilé
1,5 msk rapsolja
½ purjolök
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 cm ingefära
3 msk kinesisk soja
1 msk brun farin
1 msk sherry
½ dl köttbuljong
ev lite redning
300 g vitkål
2 morötter
Strimla kycklingfilén. Strimla purjolöken, finhacka gul lök och vitlök samt ingefäran. Bryn kycklingen i 1 msk rapsolja och tillsätt lök och ingefära. Låt fräsa ihop ett par minuter. Tillsätt sedan soja, farin, sherry och buljong. Red eventuellt av med lite maizena eller liknande.Strimla vitkål och morötter. Hetta upp ½ msk olja med ett par skivor ingefära i en panna. Plocka sedan upp ingefäran. Woka grönsakerna på hög värme 1-2 minuter och tillsätt gärna några nypor farinsocker.
Blanda ner grönsakerna med kycklingen. Servera med äggnudlar och salta cashewnötter.
½ purjolök
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 cm ingefära
3 msk kinesisk soja
1 msk brun farin
1 msk sherry
½ dl köttbuljong
ev lite redning
300 g vitkål
2 morötter
Strimla kycklingfilén. Strimla purjolöken, finhacka gul lök och vitlök samt ingefäran. Bryn kycklingen i 1 msk rapsolja och tillsätt lök och ingefära. Låt fräsa ihop ett par minuter. Tillsätt sedan soja, farin, sherry och buljong. Red eventuellt av med lite maizena eller liknande.Strimla vitkål och morötter. Hetta upp ½ msk olja med ett par skivor ingefära i en panna. Plocka sedan upp ingefäran. Woka grönsakerna på hög värme 1-2 minuter och tillsätt gärna några nypor farinsocker.
Blanda ner grönsakerna med kycklingen. Servera med äggnudlar och salta cashewnötter.
Energi 265 kcal (K 19% / P 57% / F 24%)
Kolhydrater 13 g / Protein 37 g / Fett 7 g varav mättat 0,9 g
Med 70 g nudlar och 20 g cashewnötter:
Energi 645 kcal (K 41% / P 31% / F 28%)
Kolhydrater 66 g / Protein 50 g /Fett 19 g varav mättat 3,3 g
Kolhydrater 66 g / Protein 50 g /Fett 19 g varav mättat 3,3 g
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar