En riktigt god rätt för både vardag och fest. Om man utökar mängden räkor räcker receptet till 4 personer.
Räkor med grönsaker i vitt vin3 port
1 purjolök
1 fänkål
1 msk olivolja
1,5 dl vitt vin
1 dillknippe
250 g körsbärstomater
1 avocado
500 g räkor med skal
peppar, ev lite salt
parmesan till servering
Börja med att skala räkorna.
Skölj och strimla purjolök och fänkål. Stek dem mjuka i oljan i en lite djupare stekpanna eller traktörpanna. Halvera körsbärstomaterna och tillsätt dem tillsammans med vinet och hackad dill. Önskas avocadon varm så tillsätt även den nu, skuren i tärningar. Låt puttra ett par minuter och vänd sedan ner räkorna och låt dem bli varma. Krydda med lite peppar.
Servera med tagliatelle, färsk eller torkad. Toppa gärna med lite riven parmesanost.
Energi 240 kcal (K 20% / P 28% / F 52%)
Kolhydrater 12 g / Protein 17 g /Fett 14 g varav mättat 1,8 g
Kolhydrater 12 g / Protein 17 g /Fett 14 g varav mättat 1,8 g
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar