söndag 13 februari 2011

Höstkantarellrisoni med rödlök och persilja

Höstens skörd av svamp brukar räcka hela året för oss, så det gäller att hitta på lite goda saker som involverar svamp! Som tillbehör till kyckling passade den här enkla pastan mycket bra. Vi hade majskycklingbröst som vi brynte och kryddade med rosmarin, sedan fick kycklingen steka klart i ugnen till 70 grader innertemperatur.
Höstkantarellrisoni
2 port

2 dl risoni
trattkantareller efter smak
1 röd lök
1,5 msk smör
1 msk persilja, fryst eller färsk

Koka upp vatten i en kastrull och koka risonin enligt anvisningen på paketet.

Lägg svampen i en stekpanna och tillsätt smöret när vätskan har kokat in (eller när de har tinat, om man använder frysta). Tillsätt rödlök skuren i tunna skivor och stek på lite svagare värme i ca 10 min.

Blanda den kokta risonin med svamp, rödlök och lite persilja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar