söndag 6 februari 2011

Krämig fiskgryta med saffran och grönsaker

Hade bakat bröd med levain idag som jag var så sugen på att testa, så söndagmiddagen fick bli en riktigt god gryta med fisk. Sambon gillade att den var mild men ändå smakrik.
Krämig fiskgryta med grönsaker
4 port

400 g vit fisk
200 g lax
3 schalottenlökar
½ msk smör + ½ msk olja
½ tsk dragon
½ pkt saffran
2,5 msk vetemjöl
3 dl vatten
2 dl matlagningsgrädde
1 fiskbuljongtärning
½ zucchini
1 liten fänkål
1 liten morot
½ pkt sockerärtor (75 g)
1 tomat

Skala och finhacka löken. Skär zucchinin i halvmånar eller strimlor, strimla fänkål och morot. Dela sockerärtorna på mitten. Kärna ur tomaten och dela den i små bitar.

Skär fisken i mindre bitar.

Fräs löken i matfettet i en gryta. Strö över saffran och dragon, rör om. Blanda ner mjölet och späd med vattnet, lite i taget under omrörning. Låt koka upp. Tillsätt grädden och låt koka upp igen. Smula ner fiskbuljongen. Ha i fänkål, morot och zucchini. Låt sjuda i drygt 5 min.

Lägg ner sockerärtor, fisken och tomaten. Sjud sakta under lock tills fisken är klar, 5-10 min.
Servera med ett gott bröd!

Energi 330 kcal (K 16% / P38% / F 46%)
Kolhydrater 13 g / Protein 31 g / Fett 17 g varav mättat 7,2 g

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar