Hittade ett enkelt recept på kyckling med cashewnötter som jag vill dela med mig av. Vi använde rapsolja istället för jordnötsolja, det blev gott men vi tyckte ändå det var något litet som saknades. Var antagligen just jordnötsoljan.
Kyckling med cashewnötter
4 port
2 msk jordnötsolja
½ purjolök
1 liten burk vatten kastanjer
2 msk ostronsås
3 msk japansk soja
1 msk strösocker
1 msk maizena
1 dl vatten
Strimla purjolök grovt och strimla kycklingen. Hetta upp olja i en wok eller stekpanna och bryn kycklingen. Tillsätt purjolök och vattenkastanjer och stek ett par minuter till under omrörning.
Bland ostronsås, soja, socker, maizena och vatten, rör sedan ner blandningen i pannan. Låt puttra på låg värme ett par minuter.
Servera med jasmin- eller basmatiris och rostade cashewnötter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar