fredag 4 februari 2011

Fisk i citronsås med löktäcke

Hittade ett bra vardagsrecept på fisk från Allt om Mat. Gjorde ungefär enligt deras recept, det blev riktigt gott och fräscht. Ärtorna skulle egentligen tillagas i ugnen med såsen men jag valde att koka dem vid sidan om istället. Den här rätten kommer garanterat göras om!
Fisk i citronsås med löktäcke
3 port

500 g torsk eller annan vit fisk
salt
1 citron
1 purjolök
2 röda lökar
1 msk rapsolja
2 dl matlagningsgrädde
1 dl vatten
salt, svartpeppar

potatis
dill
frysta ärtor

Sätt ugnen på 225 grader. Skär fisken i ca 2-3 cm breda bitar. Olja en ugnsform och lägg ner fisken. Salta och pressa över saften från halva citronen. Täck formen med folie och sätt in i ugnen i 15 min.

Skiva löken. Fräs den i olja i 5 min. Slå på grädde och vatten och låt sjuda i 3 min. Rör om några gånger under tiden. Salta och peppra.

Ta ut fisken och häll löksåsen över och runt om. Täck med folie igen och sätt in i ugnen ytterligare 10 min.

Strö över dill när fisken tas ut ur ugnen. Servera med kokt potatis och kokta ärtor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar