lördag 29 januari 2011

Lasagne med kyckling och spenat

Tänkte egentligen göra en lasagne med mycket svampsmak, men det blev kycklingen och spenaten som tog överhanden. Hur som helst fick maten tummen upp av pojkvännen, som också tyckte att den gröna färgen piggade upp.
Gör jag om den här kommer jag ta lite mer ost i såsen, det var himla gott med västerbottensost.Kyckling- och spenatlasagne
4 port

12 torkade lasagneplattor
500 g kycklingfilé
2 tsk rapsolja
400 g champinjoner
300 g fryst spenat, tinad
lite lök, jag tog en snutt purjolök
1 dl vitt vin
1 msk smör

3 msk vetemjöl
6 dl mjölk
1 dl riven västerbottensost (ca 40 g)
lite riven muskotnöt

Strimla kycklingfilén och stek den på högsta värme i rapsoljan. Krydda med lite salt och vitpeppar. Rör om ofta så att det inte bränner fast. Lägg åt sidan. Torka ur stekpannan.

Skiva champinjonerna och hacka löken. Lägg svampen i torr stekpanna och låt fräsa ett tag på medelvärme, tills det mesta av vätskan har dunstat bort. Tillsätt en matsked smör och löken. Fräs ytterligare ett par minuter. Lägg sedan i spenaten och slå på vinet. Krydda med salt och vitpeppar. Låt puttra några minuter.

Gör såsen. Vispa ut mjölet i 1 dl mjölk och koka upp, Vispa runt hela tiden så att det inte bränner fast så mycket i kastrullen. Tillsätt resten av mjölken eftersom. Låt sjuda i 3-4 min. Ha i hälften av osten. Riv ner lite muskot.

Häll lite av den vita såsen i en ugnsform. Lägg ner ett lager pastaplattor. Varva sedan kyckling, spenatröra, lite sås och plattor. Avsluta med ett lager plattor med resten av såsen på. Strö över den ost som är kvar.

Grädda i mitten av ugnen, 200 grader i 20-25 minuter eller tills lasagnen har fått fin färg.

Energi 555 kcal (K 44% / P 36% /F 20%)
Kolhydrater 60 g / Protein 50 g / Fett 12 g varav mättat 5,4 g

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar