lördag 1 januari 2011

Lemon chicken

Kanske den godaste maten vi åt på greklandsresan i höstas, citronkyckling med ris. Så enkelt men ändå så gott. Har gjort ett antal försök att göra den här hemma, så här är bästa sättet hittills. Rekommenderas varmt!
Lemon chicken

1 kyckling delad i 4 bitar
2-3 msk citronolivolja
2 gula lökar
1-5 vitlöksklyftor
1-2 msk vitt matlagningsvin
½ citron
ca 1,5 dl vatten
salt, peppar

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg kycklingbitarna i en ugnsform. Pensla dem med citronoljan. Salta och peppra. Klyfta lökarna och skiva vitlöken och lägg ner dem i formen. Pressa över citronsaft, skvätt över lite vitt vin och häll vattnet i botten av formen.

Ställ in kycklingen mitt i ugnen. Ös ett par gånger under tillagningen. Har man bråttom räcker 40 minuter men det blir som godast när kycklingen får stå en timme i ugnen. Då hinner löken mjukna ordentligt också.

Servera med ris, rikligt av den goda skyn, lite extra salt och lite grönt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar