En fredag på väg hem från jobb och plugg bestämde vi oss för att det vore gott med lite fiskgryta. Vi handlade på oss fisk, grönsaker och bröd, och tänkte att resten finns nog hemma i skafferiet. Väl hemma saknades både vitt vin och fiskbuljong, men den väldigt enkla fiskgrytan blev ändå väldigt god.
Fiskgryta med saffran och dillfrö
2 port
350 g kolja, torsk eller sej
3 potatisar
1 liten gul lök
1 liten fänkål
1 morot
1 msk smör
1 burk krossade tomater
en nypa saffran (½ pkt)
1 tsk dillfrö
salt, peppar
Skala potatis, lök och morot. Tärna dem samt skär fänkålen i mindre bitar. Fräs alltsammans i smör i en gryta ett par minuter. Tillsätt saffran och låt det fräsa med en kort stund. Häll på de krossade tomaterna. Koka upp och låt sjuda 15-20 minuter.
Dela fisken i mindre bitar. Lägg i dillfrö och fisk i grytan när potatisen är näst intill mjuk. Låt sjuda ytterligare 10 min. Krydda med lite salt och peppar.
Servera med ett gott bröd.
Energi 385 kcal (K 44% / P 40 % / F 16%)
Kolhydrater 42 g /Protein 38 g / Fett 6 g varav mättat 3,1 g
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar