Jag har blivit lite galen i wok på senare tid och den här är en riktig höjdare. Receptet kommer ursprungligen från Allt om Mat men jag har gjort några små ändringar för att den ska passa mina smaklökar. Jag tycker sweet chilisåsen ger lagom sting, men den som gillar lite mer hetta i maten lägger till en röd chili som tillsätts samtidigt som purjolöken. Äggnudlar är gott till, men basmatiris passar lika bra om man föredrar det.
Den här gången har jag räknat på näringsvärde också, har varit lite lat med det på senare tid.
Wok med fläskfilé och ingefära
4 port
600 g fläskfilé eller fläskytterfilé
2 paprikor, gul och röd
1 purjolök
1 röd lök
2 msk rapsolja
ca 200 g förvälld broccoli, färsk eller fryst
Woksås:
2 msk färsk riven ingefära
3 msk japansk soja
3 msk sweet chilisås
2 msk limesaft
1 msk ostronsås eller ½ msk kalvfond
Till servering:
250 g nudlar
ev 100 g salta cashewnötter
Blanda ingredienserna till såsen först, låt stå framme på köksbänken medan resten fixas.
Börja med att skära allt. Strimla rödlök och purjolök. Dela paprikan i bitar. Strimla fläsket och bryn det i 1 msk av oljan i en wok eller stekpanna. Ta upp på en tallrik.
Rengör pannan och woka grönsakerna. Börja med att fräsa paprikan i 1 msk olja i 1 min. Tillsätt sedan rödlök och fräs ytterligare 1 min. Lägg i purjo och broccoli, woka ytterligare 2 min. Tillsätt köttet och sila över såsen, låt alltsammans bli varmt.
Servera med kokta nudlar och cashewnötter.
Näringsvärde (utan nötter):
Energi 520 kcal (K 42% / P 33% / F 25%)
Kolhydrater 55 g / Protein 42 g / Fett 14 g varav mättat 2,5 g
Näringsvärde (med nötter):
Energi 665 kcal (K 37% / P 28% / F 35%)
Kolhydrater 61 g / Protein 46 g / Fett 26 g varav mättat 4,8 g
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar