söndag 9 januari 2011

Pestopasta med rostade tomater och halloumi

Ett önskeinlägg till mina älskade föräldrar! En av de godaste pastarätterna som finns. Har man inte tid att rosta tomaterna kan man ha i dem som de är, men de blir så söta och goda när de får stå i ugnen och torka lite. Ju längre desto bättre. Man kan också köpa marinerade rostade tomater på burk.
Pestopasta med halloumi
4 port

300 g pasta
250 g sparris
1-2 förpackningar halloumi
1 msk olivolja
4 msk pesto
16 gröna oliver
2 stora tomater eller 200 g körsbärstomater
basilikablad
svartpeppar

Börja med att rosta tomaterna. Sätt ugnen på 100-125 grader. Dela tomaterna i mindre bitar och lägg dem i en form med bakplåtspapper. Rosta i ugnen 60-90 minuter eller längre, tills de ser färdiga ut.

Koka pastan. Skär sparrisen i bitar och låt dem koka med pastan de sista 2-3 minuterna. Låt rinna av och lägg tillbaka i kastrullen eller en stor skål. Blanda med peston. Vänd sedan ned tomater, oliver och basilika. Krydda med peppar.
Stek halloumin i olja på ganska hög värme tills den blir gyllenbrun på båda sidor.

Servera pastan tillsammans med osten. Lite torkad oregano är alltid gott att smula över halloumin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar