Ett önskeinlägg till mina älskade föräldrar! En av de godaste pastarätterna som finns. Har man inte tid att rosta tomaterna kan man ha i dem som de är, men de blir så söta och goda när de får stå i ugnen och torka lite. Ju längre desto bättre. Man kan också köpa marinerade rostade tomater på burk.
Pestopasta med halloumi
4 port
300 g pasta
250 g sparris
1-2 förpackningar halloumi
1 msk olivolja
4 msk pesto
16 gröna oliver
2 stora tomater eller 200 g körsbärstomater
basilikablad
svartpeppar
Börja med att rosta tomaterna. Sätt ugnen på 100-125 grader. Dela tomaterna i mindre bitar och lägg dem i en form med bakplåtspapper. Rosta i ugnen 60-90 minuter eller längre, tills de ser färdiga ut.
Koka pastan. Skär sparrisen i bitar och låt dem koka med pastan de sista 2-3 minuterna. Låt rinna av och lägg tillbaka i kastrullen eller en stor skål. Blanda med peston. Vänd sedan ned tomater, oliver och basilika. Krydda med peppar.
Stek halloumin i olja på ganska hög värme tills den blir gyllenbrun på båda sidor.
Servera pastan tillsammans med osten. Lite torkad oregano är alltid gott att smula över halloumin.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar