2 port
350 g kolja, torsk eller sej
3 potatisar
1 liten gul lök
1 liten fänkål
1 morot
1 msk smör
1 burk krossade tomater
en nypa saffran (½ pkt)
1 tsk dillfrö
salt, peppar
Skala potatis, lök och morot. Tärna dem samt skär fänkålen i mindre bitar. Fräs alltsammans i smör i en gryta ett par minuter. Tillsätt saffran och låt det fräsa med en kort stund. Häll på de krossade tomaterna. Koka upp och låt sjuda 15-20 minuter.
Dela fisken i mindre bitar. Lägg i dillfrö och fisk i grytan när potatisen är näst intill mjuk. Låt sjuda ytterligare 10 min. Krydda med lite salt och peppar.
Servera med ett gott bröd.
Energi 385 kcal (K 44% / P 40 % / F 16%)
Kolhydrater 42 g /Protein 38 g / Fett 6 g varav mättat 3,1 g
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar