Den här gången har jag räknat på näringsvärde också, har varit lite lat med det på senare tid.
4 port
600 g fläskfilé eller fläskytterfilé
2 paprikor, gul och röd
1 purjolök
1 röd lök
2 msk rapsolja
ca 200 g förvälld broccoli, färsk eller fryst
Woksås:
2 msk färsk riven ingefära
3 msk japansk soja
3 msk sweet chilisås
2 msk limesaft
1 msk ostronsås eller ½ msk kalvfond
Till servering:
250 g nudlar
ev 100 g salta cashewnötter
Blanda ingredienserna till såsen först, låt stå framme på köksbänken medan resten fixas.
Börja med att skära allt. Strimla rödlök och purjolök. Dela paprikan i bitar. Strimla fläsket och bryn det i 1 msk av oljan i en wok eller stekpanna. Ta upp på en tallrik.
Rengör pannan och woka grönsakerna. Börja med att fräsa paprikan i 1 msk olja i 1 min. Tillsätt sedan rödlök och fräs ytterligare 1 min. Lägg i purjo och broccoli, woka ytterligare 2 min. Tillsätt köttet och sila över såsen, låt alltsammans bli varmt.
Servera med kokta nudlar och cashewnötter.
Näringsvärde (utan nötter):
Energi 520 kcal (K 42% / P 33% / F 25%)
Kolhydrater 55 g / Protein 42 g / Fett 14 g varav mättat 2,5 g
Näringsvärde (med nötter):
Energi 665 kcal (K 37% / P 28% / F 35%)
Kolhydrater 61 g / Protein 46 g / Fett 26 g varav mättat 4,8 g
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar