lördag 19 november 2011

Minestronesoppa

Efter önskemål från sambon om en god minestronesoppa snickrade jag ihop följande recept. Vi gjorde varma mackor i ugnen till. Mycket gott och värmande! Tänk på att skära allt i små, små bitar så att man får lite av varje på skeden sen!Minestronesoppa
4 port

150 g rökt sidfläsk
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1-2 msk olivolja
½ purjolök
1 gul paprika
1 morot
ca 8 cm zucchini
1 burk krossade tomater
1 liter vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl vermicelli eller annan "minipasta"
½ msk timjan
½ msk chilipulver
svartpeppar
salt

Hacka gul lök och vitlök samt tärna sidfläsket smått. Fräs detta i en rymlig kastrull i olivolja ett par minuter.

Strimla purjon tunt, skär paprika, morot och zucchini i små kuber. Lägg ner grönsakerna i kastrullen och fräs ytterligare ca 3 minuter. Häll i krossade tomater och vatten, smula ner buljongtärningen. Krydda med timjan och chili och låt koka upp. Sjud ca 5 minuter.

Tillsätt pastan och låt koka tills den är al dente, det tar bara 2-3 minuter om man valt en tunn pasta. Smaka av med salt och peppar.

Servera soppan med ett gott bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar