onsdag 1 juni 2011

Indisk köttfärsröra med linsris

En lite annorlunda kryddad middag med få ingredienser blev det i förrgår - lite indiskinspirerad! Garam masala är en kryddblandning som finns i lite olika utföranden, den jag har köpt innehåller spiskummin, kardemumma, koriander, svartpeppar, nejlika, kanel och cayennepeppar. Spiskummin är riktigt gott i köttfärsrätter.

Det var trevligt att blanda upp riset med gröna linser, det luktade väldigt gott och dessutom får man ett extra tillskott av vitaminer, mineraler och protein.
Indisk köttfärsröra med linsris
4 port

1 mindre purjolök
1,5 dl gröna linser
1,5 dl ris
5-6 dl vatten
500 g köttfärs
1+1 msk smör
400 g krossade tomater
1-1,5 msk garam masala
salt

Dela och skölj purjolöken. Strimla den och fräs ungefär en tredjedel i 1 msk smör tillsammans med avsköljda linser. Tillsätt vatten och lite salt, koka upp och låt koka under lock i 10 min. Tillsätt riset och koka ytterligare 20 min.

Bryn köttfärsen i 1 msk smör. Tillsätt purjolöken och sänk värmen, fräs 2-3 min och krydda med garam masala och 1 tsk salt. Häll sedan på de krossade tomaterna. Låt puttra under tiden linsriset blir färdigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar