söndag 29 maj 2011

Kycklingwok med böngroddar och sesamfrö

Av misstag köpte vi hem en stor flaska japansk soja istället för kinesisk för ett tag sen. När vi häromdagen blev sugna på wok anpassades receptet helt enkelt efter tillgångarna. Det var lättlagat och gott, sherry i wok är en bra smaksättare. Maten räckte till middag för två plus en matlåda.
Kycklingwok med böngroddar
3 port

400 g kycklingfilé
1 msk rapsolja
1 vitlöksklyfta
1 morot
½ purjolök
½ röd paprika
1 burk böngroddar (280 g)
1,5 msk sherry
3 msk japansk soja
peppar
3 msk sesamfrö

Rosta sesamfröna i torr panna på högsta värme i 1-2 minuter. Rör om under tiden. Det ska börja knäppa lite om dem, då är de klara. Lägg åt sidan så länge.

Strimla kycklingen, hacka vitlöken, slanta morötterna, skiva purjolöken och skär paprikan i mindre bitar. Häll av spadet från böngroddarna och skölj dem i kallt vatten.

Stek kycklingen i hälften av oljan i en stekpanna. Putta kycklingen åt sidan, ha i resten av oljan, morot, purjolök, paprika och vitlök. Fräs alltsammans i 2-3 minuter. Ha sedan i böngroddarna. Krydda med lite svartpeppar och tillsätt sherry och soja. Låt koka ihop ett par minuter.

Servera med nudlar och rostade sesamfrön.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar