Cannelloni med höstkantareller och kyckling
2 port
2 kycklingfiléer (300 g)
2-4 baconskivor
salt
peppar
Cannelloni:
8 färska lasagneplattor (160 g)
1 schalottenlök
200 g frysta, förvällda kantareller
½ msk olivolja
1 dl matlagningsgrädde
salt
svartpeppar
Sås:
1 dl vitt vin
4 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
½ dl matlagningsgrädde
ev lite redning
Tillbehör:
½ zucchini
1 liten paprika
60 g sockerärtor
salt
30 g rucolasallad
Skala och hacka löken till cannellonin. Tina svampen i en kastrull och tillsätt lök och olja. Låt fräsa i ca 5 min på medelvärme. Salta och peppra. Ha i grädden och låt sjuda ca 2 min. Dra kastrullen från spisen och låt svalna en stund.
Låt ingredienserna till såsen koka ihop under 10-15 minuter tills ungefär 4 dl återstår.
Sätt ugnen på 200 grader.
Knaperstek baconet i en stekpanna, lägg det sedan på ett hushållspapper att rinna av. Bryn kycklingfiléerna i baconfettet, krydda med salt och peppar. Lägg över på ett ugnsfat och stick i en stektermometer. Sätt in i ugnen.
Fördela svampröran på lasagneplattorna och rulla ihop, lägg dem i en ugnsfast form med skarven ner. Häll över såsen och ställ in i mitten av ugnen i 15 minuter tillsammans med kycklingen. Ta ev ut cannellonin en gång under tiden och ös med såsen.
Skiva zucchinin och dela i fjärdedelar. Skär paprikan i ungefär lika stora bitar. Stek zucchini, paprika och sockerärtor i olivolja i 3-5 minuter. Salta lite.
Servera kyckling, kantarellcannelloni och grönsaksröra på värmda tallrikar. Lägg på baconskivan och strö över rucola.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar