onsdag 18 maj 2011

Kantarellcannelloni med kyckling

Något av det godaste, och vackraste, jag lagat på länge. Tillsammans med ett glas rödvin blev det här en perfekt lördagmiddag. Har utgått från ett recept i en Allt om mat-tidning och gjort vissa små ändringar. Det blir ganska mycket mat, men det är så gott så det gör absolut ingenting!
Cannelloni med höstkantareller och kyckling
2 port

2 kycklingfiléer (300 g)
2-4 baconskivor
salt
peppar
Cannelloni:
8 färska lasagneplattor (160 g)
1 schalottenlök
200 g frysta, förvällda kantareller
½ msk olivolja
1 dl matlagningsgrädde
salt
svartpeppar
Sås:
1 dl vitt vin
4 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
½ dl matlagningsgrädde
ev lite redning
Tillbehör:
½ zucchini
1 liten paprika
60 g sockerärtor
salt
30 g rucolasallad

Skala och hacka löken till cannellonin. Tina svampen i en kastrull och tillsätt lök och olja. Låt fräsa i ca 5 min på medelvärme. Salta och peppra. Ha i grädden och låt sjuda ca 2 min. Dra kastrullen från spisen och låt svalna en stund.

Låt ingredienserna till såsen koka ihop under 10-15 minuter tills ungefär 4 dl återstår.

Sätt ugnen på 200 grader.

Knaperstek baconet i en stekpanna, lägg det sedan på ett hushållspapper att rinna av. Bryn kycklingfiléerna i baconfettet, krydda med salt och peppar. Lägg över på ett ugnsfat och stick i en stektermometer. Sätt in i ugnen.

Fördela svampröran på lasagneplattorna och rulla ihop, lägg dem i en ugnsfast form med skarven ner. Häll över såsen och ställ in i mitten av ugnen i 15 minuter tillsammans med kycklingen. Ta ev ut cannellonin en gång under tiden och ös med såsen.

Skiva zucchinin och dela i fjärdedelar. Skär paprikan i ungefär lika stora bitar. Stek zucchini, paprika och sockerärtor i olivolja i 3-5 minuter. Salta lite.

Servera kyckling, kantarellcannelloni och grönsaksröra på värmda tallrikar. Lägg på baconskivan och strö över rucola.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar