fredag 13 maj 2011

Jordärtskockspuré med torsk och ugnsrosrad tomat

Denna underbara lilla knöl skulle man använda oftare, den är kalasgod! Passar bra i mos, gärna tillsammans med fisk eller något slags viltkött. Jag drygade ut med ungefär hälften potatis i moset och använde det jag hade hemma att mixa med (matlagningsgrädde och mjölk, lite smör). Det blev ett krämigt och lite segt mos, som smakade väldigt gott!

Som tillbehör ugnsbakade jag tomater, har man dem i ugnen länge på låg värme blir de riktigt söta och goda. 125-150 grader i en timme är lagom. Torsken fick lite salt och peppar på sig och sen satte jag in den sista kvarten tillsammans med tomaterna. Rev över lite pepparrot vid serveringen. Det hade varit ännu godare att linda in torsken i bacon, men det fanns inget hemma den här gången.
Jordärtskockspuré
2 port

400 g potatis
300 g jordärtskocka
½ msk smör
½ dl matlagningsgrädde
½ dl mjölk
½ tsk salt

Skala potatis och jordärtskocka och koka dem mjuka i samma kastrull. Häll av vattnet, ha i en smörklick och nästan all vätska. Mixa med stavmixer tills det blir ett slätt mos. Smaka av med salt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar