söndag 1 maj 2011

Pasta Stekpannan

Den här pastan kom till efter ett restaurangbesök för några år sedan. Jag minns inte hur originalet smakade, men är man ute efter en krämig och god pasta så är den här att rekommendera! Marsalavin i mat kan inte bli annat än rätt :)
Pasta Stekpannan
3 port

300 g nötkött
300 g champinjoner i skivor
1 vitlöksklyfta
2 paprikor i bitar
1,5 dl marsalavin
0,75 dl vatten1,5 dl matlagningsgrädde
1,5 dl creme fraiche1 kött- eller oxbuljongtärning
½ msk maizena/annan redning

Fräs champinjonerna i smör. Pressa över vitlöken och blanda i paprikan. Slå över vinet. Späd med vatten, grädde och creme fraiche. Smula ner buljongtärningen. Salta och peppra. Låt sjuda i ca 5 minuter och rör sedan i redningen.

Strimla och bryn köttet. Blanda ner det i såsen och hetta upp. Servera med en pasta som tar åt sig såsen, penne fungerar bra till exempel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar