2 port
300 g kycklingfilé
½ citron
2 krm grönpeppar, krossad
1 krm svartpeppar
½ tsk salt
½ msk olivolja
½ röd lök, strimlad
½ röd lök, strimlad
3 tunna citronskivor
½ msk pressad citron
1,5 msk flytande honung
½ dl vatten
½ hönsbuljongtärning
lite timjan, torkad eller färsk
Skär kycklingfilén i lite större bitar. Blanda citronskal, grönpeppar, salt, peppar och olja i en skål. Vänd ner kycklingen och låt dra en kort stund.
Hetta upp en stekpanna och stek kycklingen på högsta värme ca 2 min, lägg även ner citronskivorna och rödlöken under tiden. Sänk värmen och ha i pressad citron, honung, vatten och smulad buljongtärning. Låt sjuda 10-15 min.
Krydda gärna med lite torkad timjan, eller strö på färsk vid serveringen. Servera med någon typ av ris och någon grönsak, till exempel en enkel tomatsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar