lördag 21 maj 2011

Saftigt yoghurtbröd med frön

Ett bröd som jag har bakat många, många gånger. Smidigt, snabbt och ett alltid lika gott resultat.
Yoghurtbröd
1 bröd

lite drygt 3 dl grahamsmjöl
½ dl vetemjöl
1 dl rågkross
1 dl solrosfrön
½ dl linfrö
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
½ dl mörk sirap
5 dl naturell yoghurt (eller filmjölk)

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt sirap och yoghurt och rör snabbt ihop till en ganska lös smet. Smöra en form (1,5 liter) och häll ner degen. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i 90 minuter. Låt det svalna av i formen 5-10 minuter, stjälp sedan upp det på ett galler att kallna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar