måndag 23 november 2015

Torsk med tomat och löktäcke

Enkel fiskrätt med inspiration från Grekland. Använd färsk torsk eller annan vit fisk. Jag testade för fösta gången på flera år att använda ett fryst torskblock, men det var inte någon höjdare så det gör jag inte om. Köp hellre hem färsk fisk när det är extrapris och frys in själv, det är så mycket godare!
Torsk med tomat och löktäcke
2 port

300-400 g torsk
salt, peppar
2 schalottenlökar
2 tomater
0.5 dl vitt vin
1 lagerblad

potatis
citron
olivolja
salt, oregano

Sätt ugnen på 200 grader. Skala och klyfta potatisen, lägg den i en form och blanda med olivolja och citronsaft, krydda med salt och oregano. Baka i mitten av ugnen 35-40 min, rör gärna om någon gång under tiden.

Skala och strimla löken tunt. Fräs den långsamt i smör i ca 5 min. Strimla tomaterna och låt dem steka med i någon minut, slå sedan på vin och lägg i lagerbladet. Låt puttra ihop 2-3 min. Lägg fisken i en liten ugnsform, salta och peppra och lägg på tomatröran. Sätt in bredvid potatisen i ugnen ca 25 min.

Servera till exempel med lättkokta gröna bönor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar