söndag 3 juli 2011

Sommarsallad med basilikakeso

En skön, varm kväll på balkongen med en god sallad och ett glas vin, då trivs jag! Att sitta där och äta långsamt utan att maten kallnar och bara njuta av sommaren. Ungefär så här gjorde jag salladen. Avsluta gärna med en god efterrätt (chokladboll och banan i mitt fall).
Sommarsallad
1 port

80 g keso
10 basilikablad
60 g pasta
60 g lufttorkad skinka
sallad
1 liten tomat
2 soltorkade tomater
10 oliver
10 g pinjenötter
nymalen svartpeppar

Koka pastan och spola av i kallt vatten. Mixa basilika och keso med en stavmixer. Blanda pasta och basilikakeso. Strimla skinkan och skär grönsakerna i mindre bitar. Lägg upp allt på en tallrik, dra ett par tag med pepparkvarnen och toppa med pinjenötterna och gärna några basilikablad.
Njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar