Mer pasta, den här kommer från Allt om mat. Har haft den i tankarna länge, fick leta ända tillbaka till 2008 för att hitta rätt tidning. I fredags var dags att provlaga, hade lite överblivet rosévin som stått nån vecka. Riktigt gott blev det, trots att vi modifierade litegrann. Hade en god sallad vid sidan om, den fastnade visst inte på bild.
Rosékyckling med rosépepparpasta4 port
3-4 kycklingfiléer (600 g)
3/4 dl rosévin
1,5 msk rapsolja
1 krossad vitlöksklyfta
½ msk salt
1 krm cayennepeppar
300 g pasta
1 gul lök
2-3 vitlöksklyftor
ca 25 g smör
2 msk tomatpuré
½ msk rosépeppar
3/4 dl rosévin
lite salt
parmesanost till servering
Börja med att marinera kycklingen. Skär varje filé i 3-4 långa strimlor på längden. Blanda ingredienserna till marinaden i en plastpåse. Lägg i kycklingen och marinera ca 3-5 timmar i kylskåp.
Koka pastan, men spara 1 dl av kokvattnet. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken sakta i smöret, den får inte bli bränd. Ha i tomatpuré och rosépeppar och låt fräsa ett par minuter. Tillsätt sedan vinet och låt det mesta koka in. Häll i den sparade decilitern vatten från pastakoket. Vänd ner pastan i lökblandningen. (Här var det även 2 dl riven parmesan och 25 g smör som skulle ner i pastan, men det hoppade vi över.)
Ta upp kycklingen ur marinaden och grilla den i grillpanna (eller på utegrill) runtom i 5-8 minuter. Servera med pasta och riven parmesan och en blandad sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar