fredag 5 augusti 2011

Lime- och flädermarinerade jordgubbar

Semestrat från datorn ett tag! Här kommer ett tips på hur man kan piffa upp jordgubbar, speciellt bra om man råkar få några som inte är så söta i smaken. Kom på idén när jag blev ombedd ta med lite jordgubbar att ha till efterrätt när vi grillade i början av sommaren. Tänkte först bara ta lime och fläder, men efter en snabbtitt på nätet hamnade även den hemodlade basilikan i skålen. Blev jättegott och lite annorlunda!
Lime- och flädermarinerade jordgubbar
3-4 port

1 liter jordgubbar
saft av ½ lime
1,5 msk konc flädersaft
1 tsk socker
7-8 basilikablad

Skär bort det gröna från jordgubbarna och dela dem. Lägg dem i en skål och pressa över lime, häll på flädersaft och socker samt lite hackad basilika. Blanda och låt gärna stå ett par timmar före servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar