Semestrat från datorn ett tag! Här kommer ett tips på hur man kan piffa upp jordgubbar, speciellt bra om man råkar få några som inte är så söta i smaken. Kom på idén när jag blev ombedd ta med lite jordgubbar att ha till efterrätt när vi grillade i början av sommaren. Tänkte först bara ta lime och fläder, men efter en snabbtitt på nätet hamnade även den hemodlade basilikan i skålen. Blev jättegott och lite annorlunda!
Lime- och flädermarinerade jordgubbar
3-4 port
1 liter jordgubbar
saft av ½ lime
1,5 msk konc flädersaft
1 tsk socker
7-8 basilikablad
Skär bort det gröna från jordgubbarna och dela dem. Lägg dem i en skål och pressa över lime, häll på flädersaft och socker samt lite hackad basilika. Blanda och låt gärna stå ett par timmar före servering.
fredag 5 augusti 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar