Fredagsmat från senaste numret av Allt om mat som kom i brevlådan i förrgår. Var snabb att testa eftersom vi varit lite sugna på att prova färsk salsicciakorv. Jättegod pastarätt, tomatsåsen var riktigt bra. Äter inte korv särskilt ofta, men salsiccian från ICA selection var i alla fall den godaste jag provat hittills.
Färsk salsiccia med rostade grönsaker och tomatpasta
2 port
150-200 g god pasta
300 g färsk salsicciakorv
½ zucchini
½+½ paprika i olika färger
150 g kastanjechampinjoner
1 msk olivolja
Tomatsås:
1 msk olivolja
2 msk tomatpuré
2 vitlöksklyftor
1 dl vitt vin
½ tsk socker
½ tsk salt
1 krm cayennepeppar
1 färsk tomat
basilika
½ dl av pastavattnet
parmesanost till servering
Sätt ugnen på 250 grader. Skölj och dela paprikan och zucchinin. Lägg bakplåtspapper på en plåt och blanda grönsaker och svamp med 1 msk olivolja. Rosta i ugnen 20-25 minuter.
Bryn korven i en stekpanna så att den tar färg. Lägg den sedan på plåten med grönsaker och stek till 70 grader innertemperatur, ca 10 min.
Fräs vitlök och tomatpuré i olivolja under omrörning. Tillsätt vin, socker, salt och peppar och låt puttra 5-10 minuter. Dra kastrullen från plattan, tärna tomaten och lägg ner i såsen tillsammans med strimlad basilika.
Koka pastan samtidigt som tomatsåsen puttrar. Spara ca ½ dl av kokvattnet och tillsätt i tomatsåsen. Blanda den nykokta pastan med tomatsåsen.
Servera pastan med grönsaker och salsiccia. Gärna också lite extra basilika och parmesanost.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar