Ett kycklingrecept från Lagalätt som jag testade nyss. Skulle serveras med en apelsinyoghurt men vi valde ris till. Det var gott, aningen torrt för det blir ingen sky i formen. Däremot har man de saftiga morötterna och aprikoserna som blir väldigt goda att blanda med riset!Kyckling med morot, aprikos och pistage
3-4 port
1 hel kyckling
4-6 morötter
1 msk rapsolja
1 tsk curry
1 tsk fänkålsfrön
1 tsk korianderfrön
2 krm cayennepeppar
100 g torkade aprikoser, osvavlade
3 msk pistagekärnor
Sätt ugnen på 250 grader. Klipp upp kycklingen underifrån och lägg den platt i en rymlig form med skinnsidan upp. Skala och dela morötterna i grova bitar.
Lägg de fyra kryddorna i en mortel och stöt dem så att alla smaker blandas. Gnid in kyckling och morötter med 1,5 tsk salt, olja och kryddblandningen.
Sätt in formen i ugnen och minska värmen till 225 grader. Stek till kycklingen är genomstekt, 35-40 minuter.
Grovhacka aprikoser och pistagenötter. Strö dem över kycklingen och servera!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar