lördag 10 september 2011

Kyckling med morot, aprikos och pistage

Ett kycklingrecept från Lagalätt som jag testade nyss. Skulle serveras med en apelsinyoghurt men vi valde ris till. Det var gott, aningen torrt för det blir ingen sky i formen. Däremot har man de saftiga morötterna och aprikoserna som blir väldigt goda att blanda med riset!Kyckling med morot, aprikos och pistage
3-4 port

1 hel kyckling
4-6 morötter
1 msk rapsolja
1 tsk curry
1 tsk fänkålsfrön
1 tsk korianderfrön
2 krm cayennepeppar
100 g torkade aprikoser, osvavlade
3 msk pistagekärnor

Sätt ugnen på 250 grader. Klipp upp kycklingen underifrån och lägg den platt i en rymlig form med skinnsidan upp. Skala och dela morötterna i grova bitar.

Lägg de fyra kryddorna i en mortel och stöt dem så att alla smaker blandas. Gnid in kyckling och morötter med 1,5 tsk salt, olja och kryddblandningen.

Sätt in formen i ugnen och minska värmen till 225 grader. Stek till kycklingen är genomstekt, 35-40 minuter.

Grovhacka aprikoser och pistagenötter. Strö dem över kycklingen och servera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar