Ett höstrecept som kommer från Laga lätt, billigt och mycket godare än jag trodde det skulle bli. Vi stekte fisk till men det är annars en utmärkt vegetarisk rätt. Räcker till 6 portioner om man har någon form av tillbehör.Rotfruktscurry
4-6 port
1 gul lök
½ röd chili
300 g rotselleri
300 g kålrot
3 morötter
2 palsternackor
2 msk riven eller hackad ingefära
1½ tsk curry
1 tsk spiskummin
400 g krossade tomater
5 dl vatten
2 tärningar grönsaksbuljong
1 frp kokta röda linser (380 g)
1 frp kokta kidneybönor (380 g)
Skala och tärna alla rotfrukter. Skala och hacka löken. Kärna ur och finhacka chilin.
Fräs lök, chili, ingefära. curry och spiskummin i 2 msk smör. Tillsätt tomater, vatten, buljong och rotfrukterna. Låt koka 20-30 minuter under lock, tills rotfrukterna mjuknat lite. Känn efter med sticka.
Spola av bönor och linser och tillsätt dem, låt koka 3 minuter till. Krydda med 1 tsk salt och nymalen peppar.
söndag 25 september 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar