tisdag 27 september 2011

Lövbifftagliatelle

Snabblagat som fungerar lika bra med kycklingfilé. Att använda kokvatten från pastan gör att såsen reder sig, eftersom det vattnet innehåller stärkelse. Det här blir mer en krämig röra än en sås, men det är bara att dubbla mängden creme fraiche och vätska om man är såsmänniska!Lövbifftagliatelle
2 port

2 port färsk eller torkad tagliatelle
250 g lövbiff
200 g champinjoner
4 soltorkade tomater
(2-3 msk marsalavin)
1 tsk kalvfond
1 dl creme fraiche
½-1 dl kokvatten från pastan
färsk basilika
salt och peppar

Skiva champinjonerna och stek dem i 1 msk smör. Sätt igång pastakoket.

Lägg den stekta svampen åt sidan åt sidan. Strimla lövbiffen och bryn den snabbt på hög värme, rör sedan ner hackade tomater, champinjonerna, creme fraiche, kalvfond och ev marsalavin.

Låt puttra 2-3 minuter och tillsätt sedan lite vatten från pastakoket tills såsen/röran får lagom konsistens. Krydda med salt, peppar och rikligt med färsk basilika.

Servera med den nykokta pastan och förslagsvis en sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar