Än en gång ett recept från Allt om mat, jag följde i stort sett receptet men höftade lite med dillsmör och sås. Jag tyckte att såsen blev aningen för stark och då tog jag ändå bara en fjärdedel av chilin. Hur som helst en lite festlig och smakrik fiskrätt, dillsmöret var verkligen kanon. Härlig sås, både för ögat och smaklökarna!
Dillbakad torsk med paprikasås
2 port
350 g torsk
25 g smör
1 skiva vitt bröd
1 vitlöksklyfta
ca ½ dl hackad dill
2 bakpotatisar
1 tsk olivolja
flingsalt
1 krm hel kummin
1 röd paprika
hackad röd chili, efter smak (jag tog 1/4)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
½ skiva bacon
½ msk olivolja
1 stor tomat
½ dl vitt vin
½ msk paprikapulver
½ tsk salt
Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta potatisen och skär den i 1-2 cm tjocka skivor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med olivolja och strö på salt och kummin. Baka i mitten av ugnen ca 30 min.
Smält smöret och lägg det tillsammans med bröd, vitlök och dill i en matberedare och kör ihop till en smet. Bena ur fiskbitarna, salta och peppra litegrann och vik ihop dem. Lägg en klick dillsmör på fisken och lägg dem bredvid potatisarna på plåten och låt stå ytterligare ca 10 min i ugnen.
Paprikasåsen: Kärna ur paprika och chili. Hacka dem samt lök, vitlök och bacon. Hetta upp en stekpanna med olivolja i och fräs allt under omrörning i några minuter. Dela tomaterna i klyftor och lägg ner dem, vin, paprikapulver och salt i stekpannan. Låt puttra under lock ca 10 min. Kör sedan såsen i en mixer och sila ner i pannan igen genom en finmaskig sil. Värm såsen.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar