Mitt första hembakade knäckebröd, väldigt lättbakat och mycket gott.Knäckebröd med sesamfrö
6 kakor
6 g jäst
2,5 dl vatten
1 tsk salt
5,5 dl (330 g) fullkornsvetemjöl + ca 1 dl till utbakning
2,5 msk sesamfrö
Smula jästen i en bunke och lös den i ljummet vatten. Tillsätt salt, mjöl och frön. Arbeta degen för hand tills den känns smidig. Ta sedan upp den på bakbord och dela i 6 delar. Rulla bitarna till bullar och lägg dem på ett bakplåtspapper. Låt jäsa ca 30 min under duk.
Sätt ugnen på 275 grader med en plåt eller baksten inne. Kavla ut en degbulle i taget på väl mjölat bakbord. Vänd degkakan flera gånger under tiden så att den inte fastnar. Kavla ut riktigt tunt och avsluta gärna med några drag med en kruskavel. Ta över degkakan till ett bakplåtspapper och lägg in på den heta plåten. Grädda ca 5 min mitt i ugnen. Brödet ska få lite färg men man får passa så det inte bränns.
Låt svalna på galler och förvara bröden torrt.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar