söndag 11 mars 2012

Parmarullar med chevreröra

När jag hade tjejmiddag hemma för ett par veckor sedan bjöd jag på den här förrätten. Mycket smarrig och enkel att göra! De rostade pumpafröna blir galet goda, kan även rekommendera dem som drinktilltugg eller liknande.
Parmarullar med chevreröra
4 port

4 skivor parmaskinka
120 g chevreost (blir ca 75 g utan kanter)
75 g creme fraiche
ca 1 msk gräslök
70 g babyspenat
½ dl pumpafrö
2 msk rapsolja
1 msk balsamvinäger
½ tsk honung
lite salt och svartpeppar

Förbered pumpafröna. Rosta dem på hög värme i en torr stekpanna. Rör om då och då. De kommer börja "poppa" efter en liten stund, då börjar de bli klara. Tillsätt ½ tsk rapsolja och 1 krm salt, rör runt, och lägg dem sedan att svalna på ett fat.

Skär bort de vita kanterna på osten och mosa den med en gaffel tillsammans med creme fraichen. Blanda i gräslöken.

Lägg en bädd av spenatblad på fyra assietter. Klicka på en fjärdedel av oströran på varje skiva parmaskinka och rulla ihop. Lägg rullen ovanpå spenaten. Blanda en dressing av rapsolja, balsamvinäger, honung, salt och peppar och ringla över.

Avsluta med att strö över de rostade pumpafröna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar