tisdag 6 mars 2012

Indiska lammfärsbiffar med gröna linser

Kul att några tittar in här trots att jag inte varit så aktiv på senare tid! Det blir inte så mycket tid till matlagning just nu, mest enkla favoriter i veckorna. Däremot har jag hittat en del lite äldre bilder och recept som jag hade glömt bort, så jag vågar nästan lova att det blir lite mer fart här igen.
Indiska lammfärsbiffar med gröna linser
4 port

1 rödlök
1 pkt kokta gröna linser (380 g)
400 g lammfärs
1+1 msk kalvfond
2 msk vatten
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
½+1 msk garam masala
2 burkar körsbärstomater
70 g färsk spenat

3 dl basmatiris

Skala och hacka löken. Skölj av linserna i ett durkslag och mosa 1 dl av dem med en gaffel.

Blanda färs med 1 msk kalvfond, vatten, mosade linser, salt, peppar och ½ msk garam masala. Gör små bollar av färsen och lägg på en blöt skärbräda.

Stek köttbollarna tills de fått lite färg runtom, tillsätt sedan löken och låt fräsa med 2-3 min. Krydda med 1 msk garam masala och stek ytterligare 1 min. Tillsätt tomaterna och 1 msk kalvfond och rör om, låt sedan puttra under lock ca 10 min.

Rör till sist ner linser och spenat, servera med kokt basmatiris.Energi 530 kcal (K 57% / P 27% / F 16%)
Kolhydrater 62 g / Protein 29 g / Fett 17 g varav mättat 6,5 g

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar