Det skulle bli en lasagne men planen ändrades under tiden. Det blev hur som helst gott och mättande. Lite bleka på ytan men det är insidan som räknas :)
Cannelloni med parmaskinka och valnötter
2 port
1 bananschalottenlök
1 vitlöksklyfta
80 g parmaskinka
125 g ricottaost
1 krm salt
1 krm peppar
20 g valnötter, grovhackade
1 msk mjöl
3 dl mjölk
25 g parmesanost
150 g färska lasagneplattor
Sätt ugnen på 225 grader. Finhacka schalottenlök och vitlök. Strimla skinkan. Blanda löken och skinkan med ricottan. Krydda med 1 krm salt och 1 krm peppar.
Vispa ut mjölet i 1 dl mjölk i en kastrull. Koka upp under omrörning, tillsätt resten av mjölken och låt sjuda ca 3 min. Dra kastrullen från plattan och blanda ner riven parmesanost. Spara lite av parmesanosten till gratinering.
Smörj en ugnsfast form, ha gärna ett tunt lager sås i botten också. Lägg ca 2 msk av skinkfyllningen på en pastaplatta, och rulla ihop. Lägg ner i formen och upprepa tills fyllningen är slut. Avsluta med att täcka rullarna med ostsås. Strö över lite parmesanost.
Gratinera mitt i ugnen ca 15 min. Servera med en sallad.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar