lördag 17 mars 2012

Cannelloni med parmaskinka och valnöt

Det skulle bli en lasagne men planen ändrades under tiden. Det blev hur som helst gott och mättande. Lite bleka på ytan men det är insidan som räknas :)
Cannelloni med parmaskinka och valnötter
2 port

1 bananschalottenlök
1 vitlöksklyfta
80 g parmaskinka
125 g ricottaost
1 krm salt
1 krm peppar
20 g valnötter, grovhackade
1 msk mjöl
3 dl mjölk
25 g parmesanost
150 g färska lasagneplattor

Sätt ugnen på 225 grader. Finhacka schalottenlök och vitlök. Strimla skinkan. Blanda löken och skinkan med ricottan. Krydda med 1 krm salt och 1 krm peppar.

Vispa ut mjölet i 1 dl mjölk i en kastrull. Koka upp under omrörning, tillsätt resten av mjölken och låt sjuda ca 3 min. Dra kastrullen från plattan och blanda ner riven parmesanost. Spara lite av parmesanosten till gratinering.

Smörj en ugnsfast form, ha gärna ett tunt lager sås i botten också. Lägg ca 2 msk av skinkfyllningen på en pastaplatta, och rulla ihop. Lägg ner i formen och upprepa tills fyllningen är slut. Avsluta med att täcka rullarna med ostsås. Strö över lite parmesanost.

Gratinera mitt i ugnen ca 15 min. Servera med en sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar