tisdag 12 april 2011

Buljongkokt fisk med pepparrotssås

Mamma tipsade om en enkel fiskrätt, som egentligen inte ser särskilt speciell ut när man tittar på receptet. Men den var verkligen god, rekommenderas varmt! Hur mycket pepparrotssmak man vill ha kan man bestämma själv, jag rev bara ner någon tesked i såsen och serverade sedan resten vid sidan om.

Till fisken åt vi råris, det passade bättre än vanligt ris tyckte jag. Om man är potatismänniska fungerar det säkert minst lika bra, gärna pressad.
Buljongkokt fisk med pepparrotssås
2 port

350 g färsk fisk, tex torsk eller kolja
½ liten purjolök
2 tsk smör
2,5 dl vatten
½ fiskbuljongtärning
½ dl grädde
färsk pepparrot
½ pkt sockerärtor
2 citronklyftor
lite salt och svartpeppar

Skiva purjolöken tunt. Fräs den i smör i en traktör- eller stekpanna. Slå på vatten, grädde och smula ner buljongtärningen. Låt sjuda ett par minuter.

Skär fisken i små kuber och dela eventuellt sockerärtorna. Lägg först fisken i buljongen, sedan sockerärtorna. Låt sjuda försiktigt i knappt 5 min, tills fisken är färdig. Salta och peppra litegrann.

Riv över pepparrot efter smak och servera med ris, citronklyfta och extra riven pepparrot för den som önskar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar